• BAN badmintonles

    H. Wiltschut (BAN)
  • Speelse badmintonoefening

    H. Wiltschut (BAN)

BAN badmintonles bij Koningsspelen

16-04-2016, 16:00 | Lezersnieuws | H. Wiltschut (BAN)

Bij de Koningsspelen op vrijdag 22 april verzorgt Badmintonvereniging BAN op basisschool 'het Zwaluwnest' enkele badmintonlessen. Na de gezamenlijke feestelijke dagopening op het schoolplein komt elk half uur een groep leerlingen van groep 4 en 5 naar sporthal de Brink. Daar krijgen zij van de deskundige BAN trainers en begeleiders instructies in de basisvaardigheden van badminton als dynamische racketsport.

Het BAN badmintonprogramma bij deze Koningsspelen omvat onder andere een kortdurende, maar dynamische warming up, beknopte uitleg over de juiste racketgreep, speelse oefeningen met het racket. Zo kunnen de junioren proberen een ballon op het racket hoog te houden. Daarna kunnen de leerlingen oefenen om de shuttle over het net naar elkaar over te slaan. Als er tijd over is, eindigt de clinic met enkele onderlinge wedstrijdjes.

Na de badmintonles krijgen de leerlingen een badminton souvenir mee en informatie over badmintonvereniging BAN.

De sportieve leerlingen die de smaak van badminton te pakken hebben gekregen, kunnen daarna drie keer vrijblijvend op woensdagmiddag in sporthal de Icoon aan een gratis BAN badmintontraining meedoen. Daarna wordt hen gevraagd te besluiten over lidmaatschap. Meer informatie over BAN op de website www.banbadminton.nl