• Boekenleggger

    Flint

Bekende boeken op het podium in Flint

18-07-2018, 09:50 | Lezersnieuws | Judith

Volgend theaterseizoen 18-19 komen er bekende boeken naar het theater. Komend seizoen staan er maar liefst 12 bewerkingen van populaire boeken op het programma van Flint. Om boekenliefhebbers een compleet overzicht te bieden, heeft Flint een speciale boekenlegger gemaakt.

Literatuur naar het toneel
Enkele titels die volgend seizoen op het podium verschijnen zijn ‘Judas’, gebaseerd op de bestseller van Astrid Holleeder, ‘Turks Fruit’, het ultieme liefdesverhaal van Jan Wolkers en ‘Kom hier dat ik u kus’ naar de prachtige roman van Griek Op de Beeck.

Jeugd
Ook worden er veel jeugdboeken bewerkt voor het theater. Zo staat ‘Schuld’ (12+), gebaseerd op het gelijknamige boek van young adult-schrijver Mel Wallis de Vries, op het programma. Een ander zeer geliefd jeugdboek dat naar het theater komt, is ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ (7+).

Boekenlegger
Om alle Amersfoortse boekenwurmen warm te maken voor theater, heeft Flint een handige boekenlegger gemaakt waar alle voorstellingen gebaseerd op boeken opstaan. Deze is op te halen bij o.a. Flint. Het aanbod is ook te vinden op www.flint.nl/boeken.