• film still Amal

    rechtenvrij

The Best of IDFA on Tour 2018 in De Lieve Vrouw

18-01-2018, 17:00 | Lezersnieuws | Geerteke Boesten

Op zondag 28 januari en zaterdag 3 februari zijn drie prijswinnende IDFA-documentaires en de IDFA- openingsfilm te zien in De Lieve Vrouw.

De films, afkomstig uit alle hoeken van de wereld, zijn beoordeeld op onder andere uitmuntende cinematografische kwaliteiten en urgentie in onderwerp. Op het programma staan: 'The Other Side of Everything', een ontroerend portret van Srbijanka Turajli, gefllmd door haar dochter Mila. Srbijanka is een politiek activiste die een grote rol speelde in de revolutie na het openbreken van Joegoslavië. IDFA openingsfilm 'Amal' vertelt over de veertienjarige Amal die tijdens de Arabische Lente naar het Tahrirplein in Caïro trekt om te demonstreren. De film volgt de onverschrokken Amal in de jaren die volgen. In 'Piripkura' ontmoeten we Jair Candor die om de paar jaar de jungle van de Amazone in trekt op zoek naar de laatste overlevenden van de Piripkura indanen. Alleen door te bewijzen dat de indianen nog leven, kan hun leefgebied beschermd worden. 'As we're told' tenslotte is een korte film over de meest impopulaire instantie in Zweden: het arbeidsbureau. Om de anonimiteit van de geïnterviewden te waarborgen worden alle werknemers nagespeeld door poppen met talloze opzienbarende onthullingen tot gevolg.

Zondag 28 januari en zaterdag 3 februari, The Best of IDFA on Tour 2019, De Lieve Vrouw 12.00 tot 18.00 uur. Voor kaarten: www.lievevrouw.nl of 033 4226555