• Interactieve avond met Steven Pont

    Ska Kinderopvang

Boeiende avond met Steven Pont bij Ska Kinderopvang

17-11-2017, 16:50 | Lezersnieuws | Communicatie Ska Kinderopvang

Ska Kinderopvang bestaat 25 jaar en viert dat een jaar lang! Afgelopen woensdag met een interactieve avond met Steven Pont voor klanten van Ska.

Ontdekken en ervaren

Zo'n 500 ouders ademloos naar ontwikkelingspsycholoog en meesterverteller Steven Pont. Hij hield een beeldend verhaal over de ontwikkeling van kinderen.

"Een kind is bij de geboorte nog geen mens', vertelde hij. "Een mens wordt gemaakt door medemensen. Een kind bouwt zijn zelfbeeld door ervaringen met en reacties van de mensen om hem heen. Als de wereld om hem heen veilig is, waardoor hij veilig kan hechten, kan het zich ontwikkelen. Dat gebeurt niet door constant instructies van volwassenen te krijgen ("Dit moet je zó doen", "Doe dat maar niet, want het kan gevaarlijk zijn."), maar door zélf te doen, te ontdekken en te ervaren.'

Première animatie pedagogisch beleid

En dat is precies waar Ska Kinderopvang voor staat. In het vernieuwde pedagogisch beleid staat hoe. De avond begon met een heel bijzonder moment, namelijk de première van de animatie over het pedagogisch beleid.

Pedagogisch specialisten aan het woord

Na het boeiende verhaal van Steven Pont, kregen ouders de gelegenheid vragen te stellen. Niet alleen aan Steven Pont zelf, maar vooral ook aan een aantal van de Pedagogisch Specialisten en Specialisten Voorschoolse Educatie van Ska. Daar maakten zij gretig gebruik van. De tijd was zelfs te kort om alle vragenstellers aan het woord te laten. Gelukkig zijn de Pedagogisch Specialisten ook gewoon op de kinderdagverblijven, peuterwerkplaatsen/voorscholen en bso's aanwezig. Zij coachen daar hun collega's, en staan klaar om opvoedvragen van ouders te beantwoorden.

Meer informatie

Ska Kinderopvang biedt opvang in kinderdagverblijven, peuterwerkplaatsen (peuterspeelzaal 'nieuwe stijl') en bso's in Amersfoort, Leusden en Nijkerk. Kijk voor meer informatie op www.ska.nl.