• Boekhandel Riemer

    Harmen Riemer

Boekhandel Riemer neemt boekwinkel over in Amersfoort

21-10-2016, 14:50 | Lezersnieuws | Theo Aerts

Boekhandel Riemer uit Groningen en Highway Media uit Harderwijk nemen per direct Boekwinkel De Pelgrim in winkelcentrum Emiclaer te Amersfoort over.

Boekhandel Riemer is een grote algemene boekhandel in Groningen en is vorig jaar verkozen tot beste zelfstandige winkelier van Groningen. Riemer heeft één van de grootste afdelingen christelijke- en theologische boeken in Nederland. Daarnaast hebben ze afgelopen jaar de theologische verzendboekhandel Wever van Wijnen overgenomen. Sinds 2015 is er een Riemer franchise winkel in Meppel gevestigd.

Riemer heeft al diverse jaren de plannen om een winkel te vestigen in Amersfoort, het centrum van het land. Ze wilden dit graag doen met een ondernemer uit de regio en deze hebben ze gevonden in de persoon van Theo Aerts. Aerts is eigenaar van Uitgeverij Highway Media en zit al meer dan 30 jaar in het boekenvak. Hij heeft in de jaren tachtig zes boekwinkels gestart, een groothandel in Engelse theologische boeken en stond in 1991 aan de basis van de brancheorganisatie De Samenwerkende Christelijke Boekhandels. Deze organisatie is in 2005 gefuseerd met CLK tot het huidige BCB.

Toen de eigenaars van De Pelgrim, Siebren en Willy Verburg, hoorden van de concrete plannen van Riemer om een winkel te vestigen in Amersfoort heben zij contact gezocht met Theo Aerts. Dit heeft geresulteerd in een overname van deze Pelgrim winkel. Pelgrim is een keten van 8 christelijke boekwinkels, verspreid over diverse steden. Verburg heeft naast deze boekwinkels ook een sterk groeiend evenementen- en ticketingbureau voor concerten.

De winkel wordt de komende week verbouwd geheel in Riemerstijl; een krakende houten vloer met gezellige leestafel en een goede bak koffie. Boekhandel Riemer Amersfoort gaat op vrijdag 28 oktober open met een compleet vernieuwd assortiment waarin het algemene en het christelijke boek elkaar ontmoeten.

Aerts is in zee gegaan met Riemer omdat hij gelooft in het Riemer concept; een algemene boekhandel met een groot christelijk- en theologisch assortiment in een winkel die voelt als een gezellige huiskamer waar je graag wilt zijn en waar van alles is te doen. De Riemer boekhandel in Amersfoort wordt onderdeel van een nieuw op te richten onderneming waar Riemer en Aerts eigenaar van worden. Er zijn ook concrete plannen om begin 2017 een grote boekwinkel te openen in het centrum van Amersfoort met gezellige koffiehoek en ruimte voor presentaties, cursussen en huiskamerconcerten.