Boogh Afasiecentrum Amersfoort nu ook open op woensdag

09-08-2017, 14:20 | Lezersnieuws | Marlise Jolink

Het Afasiecentrum Amersfoort is al enkele jaren open op vrijdag. Sinds augustus 2017 zijn we ook open op woensdag.

Afasie verandert het leven op ingrijpende wijze. Afasie ontstaat door hersenletsel, bijvoorbeeld een beroerte. Mensen met afasie kunnen problemen hebben met het spreken, lezen, schrijven en/of begrijpen wat er gezegd wordt. Dit heeft grote gevolgen voor iemands functioneren in de samenleving. Door de afasie is terugkeer in het arbeidsproces vaak moeilijk of zelfs onmogelijk. Vroegere hobby's en sociale contacten met kennissen kunnen wegvallen vanwege de beperkingen. Wanneer contacten met kennissen, vrienden of familie verwateren, dreigen mensen met afasie en hun partners te vereenzamen.

In het Afasiecentrum kan men werken aan het verbeteren van de communicatie. Hierdoor kan de sociale interactie verbeteren en kan men weer zo goed mogelijk functioneren in het sociaal leven en de maatschappij.

Boogh Afasiecentrum Amersfoort

Op de woensdag zijn er verschillende groepen gestart: de executieve functiesgroep (training van aandacht, geheugen, plannen en organiseren + compensatiestrategieën), totale communicatiegroep (met extra aandacht en tijd voor het inrichten van een passend communicatie hulpmiddel en het stellen van vragen), conversatiegroep, praktische oefengroep (bijv. (aangepast) mailen, what's app, foto's maken (met één hand) en versturen, recepten opzoeken, gebruik van Word, computeren etc.

Op de vrijdag zijn momenteel de volgende groepen: totale communicatiegroep (met de nadruk op tekenen, gebaren en gebruik maken van het beeldwoordenboek), scenariogroep (met rollenspellen), woordvindingsgroep, conversatiegroep, leesgroep (nieuws) en de schrijfgroep.

In september 2017 zal er ook de module Omgaan met Veranderingen van Hersenz starten in Amersfoort voor mensen met en zonder afasie.

Wilt u meer informatie over Boogh Afasiecentrum Amersfoort, dan kunt u met mij contact opnemen: Marlise Jolink (Logopedist/Afasietherapeut) m.jolink@boogh.nl/ 06-53640631.

Wilt u meer informatie over Boogh Hersenz, neem dan vooral contact op met Shelley van Asbeck (GZ Psycholoog), s.van.asbeck@boogh.nl, 06-23041422.