• Jesse (blauw) valt aan

    Marcel van Vulpen

Brons voor Jesse van Vulpen op Open Nederlandse Kampioenschappen Taekwondo

13-03-2018, 15:28 | Lezersnieuws | Aangeleverd website

Afgelopen zondag 11 maart heeft de 13-jarige Jesse van Vulpen uit Amersfoort brons behaald op de Open Nederlandse Kampioenschappen Taekwondo in Eindhoven.

Na zijn zilveren medaille vorige maand in Duitsland, waarmee hij zich direct kwalificeerde voor de Europese Kampioenschappen later dit jaar, was dit grote (ruim 1500 deelnemers) internationale toernooi in eigen land, een mooie gelegenheid zich wederom in de kijker te spelen.

Jesse trof als eerste een zeer sterke tegenstander uit Spanje. Nadat de eerste twee rondes gelijk opgingen, was de derde ronde voor Jesse. Met een schitterende hoofdtreffer kwam hij op voorsprong om vervolgens de rest van de wedstrijd te domineren.

In de kwartfinale trof Jesse Frankrijk, de nummer drie van het EK kwalificatietoernooi. Jesse was vanaf de eerste seconde scherp en heerste de hele wedstrijd. Met een 8-1 overwinning stapte hij het veld af.

In de halve finale wachtte in Duitsland, een snelle, lastige tegenstander. De wedstrijd ging gelijk op en was tot de laatste seconde spannend. Helaas trok Jesse hier aan het kortste eind. Brons voor Jesse, die hiermee vormbehoud heeft getoond en laat zien dat hij thuis hoort op dit internationale platform.