• Jesse van Vulpen scoort met hoofdtreffer

    Marcel van Vulpen
  • Bronzen plak voor Jesse van Vulpen

    Miriam van Vulpen

Brons voor Jesse van Vulpen op Open Oostenrijkse Kampioenschappen Taekwondo

07-06-2017, 11:41 | Lezersnieuws | Marcel van Vulpen

Op de Open Oostenrijkse Taekwondo kampioenschappen , een groot internationaal ranking toernooi met meer dan 1000 deelnemers, heeft de 13-jarige Jesse van Vulpen uit Amersfoort, uitkomend voor Taekwondoschool de Tombe, brons behaald.

In de voorrondes begon Jesse tegen een zeer sterke tegenstander van het Azerbeidzjaanse nationale team. Halverwege de wedstrijd keek Jesse tegen een behoorlijke achterstand aan, maar door niet op te geven en te blijven zoeken naar openingen en met een aantal mooie hoofdtreffers, kwam hij sterk terug in de wedstrijd. Eindstand was een gelijk spel, waardoor de wedstrijd beslist moest worden met een Golden Point (een extra ronde, waarbij degene die als eerste scoort, de winnaar is). Hierin wist Jesse, met een snelle, slimme trap op het lichaam de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Een zeer verdiende overwinning dus.

In de kwartfinale trof Jesse België. Deze jongen had nog één overwinning nodig om zich te kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen in Hongarije in oktober. Een week eerder, op de Dutch Masters in Rotterdam, had Jesse in de finale nog van deze jongen verloren, maar nu waren de rollen omgedraaid. Jesse begon sterk en was de hele wedstrijd overheersend. Met een aantal verrassende snelle acties, scoorde hij mooie hoofdtreffers en won de wedstrijd.

Helaas verloor Jesse de halve finale van een tegenstandster van het Nationaal team van Frankrijk. Jesse vocht een hele sterke wedstrijd, maar verloor uiteindelijk, onverdiend met 2 punten verschil. Jesse heeft hiermee wel de 3e plaats behaald en gaat dus met brons naar huis. Zonder de uitstekende begeleiding van trainer Ronald de Tombe en coach Armin Bock, van Taekwondoschool de Tombe uit Hazerswoude-Rijndijk, was deze prestatie niet mogelijk geweest.