Burgemeester neemt eindrapport AmersfoortKiest in ontvangst.

06-04-2018, 09:44 | Lezersnieuws | Nienke

Burgemeester Lucas Bolsius zal morgen om 15:15 in de Joriskerk het eindrapport AmersfoortKiest in ontvangst nemen. Ongeveer dertig mediamakers - van videograaf tot radiomaker, van fotograaf tot dichter, van vlogger tot blogger- waren verantwoordelijk voor driehonderd bijdragen rondom de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart jl. Het kernteam AmersfoortKIest maakt in het rapport ‘harde’ en ‘zachte’ cijfers openbaar.

Het project AmersfoortKiest is een initiatief van omroep EVA en heeft de gemeenteraads-verkiezingen 2018 goed op de kaart gezet. Dat blijkt uit de cijfers en de uitgebreide evaluatie in het rapport, waar veel politici, mediamakers en betrokkenen aan meededen. Op de Facebookpagina werden vijfhonderd posts geplaatst, die gezien werden door bijna zeventigduizend Facebookgebruikers. De opkomstcijfers op 21 maart 2018 in Amersfoort vielen hoger uit dan vier jaar geleden en meer jongeren zijn gaan stemmen. Daar is niet eenduidig een oorzaak voor aan te wijzen maar de vernieuwende aanpak van AmersfoortKiest, inzet van video en sociale media en nieuwe mediavormen, hebben ongetwijfeld een positieve bijdrage geleverd. Er is in de aanloop naar de verkiezingen nog niet eerder zoveel en zo gevarieerde content gepubliceerd over die verkiezingen. Nog niet eerder gemaakt door zo’n breed en divers gezelschap van makers. AmersfoortKiest zal zaterdag ook haar dank uitspreken aan al die vrijwilligers en aan de politici die vrijwel zonder uitzondering bereid waren om mee te werken.

De presentatie van het rapport valt samen met de mogelijkheid om met alle nieuwe raadsleden kennis te maken tijdens Amersfoort Aangenaam.

In de Sint-Joriskerk, zaterdag 7 april van 15.00 tot 17.00 uur.