• CaboCubaJazz

    Andreas Döring

CaboCubaJazz goes Salsa

14-06-2016, 11:21 | Lezersnieuws | First Floor Productions

Zondag 3 juli wordt er gedanst bij De Observant. De Colombiaanse topzanger Alberto Caicedo speelt met CaboCubaJazz het dak er af! Hij staat garant voor een salsafeest par excellence en de mooie binnenplaats wordt deze middag omgetoverd tot een tropisch paradijs met drankjes en Caraïbische hapjes. De aanvang is 15:00 uur en de entree € 15,00 (inclusief een drankje).

CaboCubaJazz is in het leven geroepen door een van Europa's toppercussionisten, Nils Fischer, en de Kaapverdische meesterpianist Carlos Matos. Op onnavolgbare wijze combineert het ensemble de vrolijke dansen en de melancholie van de Kaapverdische eilanden met een flinke portie Cubaanse rumba, salsa en avontuurlijke jazz. Het resultaat is 100 % CaboCubaJazz. Zowel de luisteraar en de danser worden meegenomen op een reis waar verlangen, passie, subtiliteit en muzikaal vuur elkaar afwisselen.

het debuutalbum " Rikeza y Valor " werd wereldwijd met veel enthousiasme ontvangen en sindsdien heeft CaboCubaJazz door heel Nederland opgetreden en tourde met veel succes in Canada, Cuba, Duitsland, Finland, Oostenrijk, Thailand, Luxemburg, Maleisië en Noorwegen. De CD Rikeza y Valor is door Nederlandse journalisten verkozen tot beste wereldmuziek-cd en werd vier keer genomineerd bij de Cabo Verde Music Awards 2012. Dina Medina werd 2012 tot beste zangeres van Kaapverdië uitgeroepen op dezelfde awards.

CaboCubaJazz bestaat uit zanger Alberto Caicedo en zangeres Dina Medina, Nils Fischer op percussie, pianist Carlos Matos, bassist Yerman Aponte, Armando Vidal op drums, Juanga Lakunza op trombone en trompettist Joe Rivera.

A bailar y gozar - let's dance and have fun!