• De cast en crew van Capo di Famiglia

    SW

Capo di Famiglia in premiere!

21-12-2017, 10:10 | Lezersnieuws | Redactie De Stad Amersfoort

De Nederlandse film Capo di Famiglia is op afgelopen zondagavond, 17 december, in theater De Lieve Vrouw in Amersfoort in première gegaan.

De avond begon met een inleiding van regisseuse Annemarie Libbers en hoofdrolspeler Dirk Gunther Mohr. Daarna speelde componist Joey Vriend onder andere de theme van de film.

De film gaat over de, van oorsprong, Italiaanse familie La Rosa. Vader Alfred moet kiezen wie van zijn twee zoons de familiezaken van hem gaat overnemen. Wanneer hij de keuze heeft gemaakt, verandert de sfeer in de familie.

De film vertelt een klassiek verhaal tussen twee broers die tegenover elkaar komen te staan wanneer een van hen een rigoureuze beslissing neemt waarop de ander moet reageren.

De film is in een rustig tempo gefilmd en je wordt vanaf het begin, mede dankzij het sterke acteerwerk, in het verhaal en in de familie gezogen.

Wanneer je de film ziet, voel je en proef je de sfeer van georganiseerde misdaad maar door de stijl van het camera-, en editwerk, gaat het zelfs verder dan dat en blijf je dicht bij de familie.

Omdat het om een Italiaanse familie gaat, wil je emotie zien, voelen en horen. Dit is zeer goed gelukt door nogmaals het acteerwerk, de regie maar ook dankzij de mooie muziek die de emoties nog duidelijker maakt.

Al met al ben ik door deze film verrast vanwege het niveau en de kwaliteit.