• Medewerkers RepairCafé in 't Zonnetje

    H.J. Beeld
  • Chauffeur Henk Karsenberg van de Voedselbank in 't zonnetje

    H. Suciyane

CDA Amersfoort zet vrijwilligers in het zonnetje

07-12-2016, 17:01 | Lezersnieuws | uw redacteur

De Amersfoortse fractie van het CDA vindt het belangrijk dat het werk van vrijwilligers onder de aandacht wordt gebracht en zet daarom graag de vrijwilliger in het zonnetje! De woordvoerders van de fractie bedanken alle vrijwilligers in Amersfoort. Op 7 december is de Dag van de Vrijwilliger.

Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel in de Amersfoortse samenleving, die ervoor zorgen dat dagelijks duizenden mensen gehoord, geholpen en ondersteund worden.

Deze jaarlijkse waardering is voor het CDA Amersfoort aanleiding symbolisch vrijwilligers in het zonnetje te zetten en hen te danken voor de tomeloze inzet. Dit jaar heeft de fractie gekozen voor het verbindende werk dat verricht wordt door Henk Karsenberg, chauffeur bij de Voedselbank en door het RepairCafe (wijkhuis De Driehoek), gerund door medewerkers van Kwintes, wijkinwoners en cliënten met psychische kwetsbaarheden.

Steeds meer Nederlanders steken in het kader van vrijwilligerswerk de handen uit de mouwen. De vrijwilligers zetten zich bijvoorbeeld in voor scholen, kerk, of zijn actief in de zorg en bij sportverenigingen. Volgens een recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek besteden de vrijwilligers in Nederland gemiddeld vier uur per week aan deze, toch broodnodige, activiteiten. Een van de raadsleden Maria Ballast: "Vrijwilligerswerk is het cement van de maatschappij. We moeten onze vrijwilligers niet alleen koesteren, maar ook hun ervaringen en zorgen horen. Onze waardering is dan maar een hele kleine vergeleken met de dankbaarheid die zij kweken met hun inzet".