• Bob Sheppard

    Maria Sheppard

Christian Doepke Trio & Bob Sheppard in Observant

01-03-2019, 11:24 | Lezersnieuws | Floor

De Amerikaanse saxofonist Bob Sheppard heeft met vele groten het podium en de studio gedeeld: Chick Corea, Herbie Hancock, Peter Erskine, Joni Mitchell, Steely Dan en Stevie Wonder. Op 13 maart is hij in De Observant te bewonderen met het Christian Doepke Trio. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00.

Het trio wordt in De Observant gecompleteerd door Jasper van Hulten, de vaste drummer van Eric Vloeimans’ Gatecrash en Wouter Hamel. Op de contrabas Joris Teepe, die al sinds 1992 in New York bivakkeert en heeft gewerkt met de ‘who is who’ in jazz, waaronder Benny Golson, Sonny Fortune, Rashied Ali, Billy Hart en Randy Brecker.

Pianist /componist Christian Doepke bracht begin 2018 zijn album Patience uit met als ‘featured artist’ Bob Sheppard. Het album kon op goede pers rekenen: “Patience is een album dat zeker boven het maaiveld uitsteekt. De muziek op Patience is solide, zelfs extreem solide. De details, de zoektocht naar diepte van de vier muzikanten, maken van Patience een interessant album”, aldus Rinus van der Heijden van Jazznu.com.

En uit Magazine Muziekwereld: “‘Doepke’s uitstekende pianospel en de speelsheid van zijn kwartet tonen opnieuw aan dat goede jazzmuzikanten perfect in staat zijn om persoonlijke ervaringen uit te drukken. Als luisteraar begrijp je precies wat Christian Doepke met beeldspraak en muziek wil zeggen. Een meesterlijke inspanning”.  

Entree € 5,00
Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl