• Concert City Orkest in het Muziekcentrum van de Omroep

    Henk Nieweg

City Orkest Hilversum zet deuren MCO open voor nieuwe muzikanten

11-05-2019, 01:05 | Lezersnieuws | Rody

Het City Orkest Hilversum zet op dinsdagavond 21 mei de deuren van het Muziek Centrum van de Omroep open. Het ambitieuze orkest speelt onder leiding van dirigent Pieter van den Dolder lichte muziek en wil met de openbare repetitie nieuwe leden aantrekken.

Dinsdag is de vaste repetitieavond van het City Orkest, dat al zeventig jaar aan mediastad Hilversum verbonden is. Tussen 20.00 en 22.30 uur werken de musici wekelijks aan een breed repertoire, onder meer uit The Great American Songbook, een collectie van jazzklassiekers en muziek van Broadwaymusicals en Hollywoodfilms. 

Regelmatig zoekt het orkest muzikale uitdagingen op. Zo stond het jubileumconcert afgelopen najaar volledig in het teken van Rogier van Otterloo. Met hulp van de familie van Van Otterloo zette het City Orkest beroemde filmscores en tv-tunes van de legendarische Nederlandse componist in authentieke bezetting op de lessenaars. Werken uit ‘Op hoop van zegen’ en ‘Soldaat van Oranje’ brachten het publiek in vervoering.

Het City Orkest Hilversum heeft in het MCO in Studio 2, de oudste radiostudio van Nederland die onlangs is gerestaureerd, een ideale stek gevonden om zich verder te ontwikkelen. Studio 1, de vaste concertzaal, doet alleen al om historische redenen recht aan het soort muziek dat het orkest bij uitvoeringen laat horen.

Belangstellenden zijn van harte welkom om op dinsdag 21 mei vanaf 20.00 uur binnen te lopen bij de open repetitie in Studio 2 van het MCO aan de Heuvellaan 33 in Hilversum. Aanmelden kan via de website http://cityorkest.nl/open-repetities 

In overleg is het ook mogelijk om op een andere repetitieavond de sfeer te komen proeven. Muzikanten die verwachten dat ze het niveau aankunnen krijgen de mogelijkheid om nader kennis te maken door zonder verplichtingen vier repetities mee te spelen met het City Orkest.