• Het kampioenschap van CJVV C1 wordt gevierd, rechts gehurkt trainer Abdelali Chaiat.

    Foto CJVV.

CJVV C1 kampioen en promoveert naar eerste klasse

22-04-2016, 19:10 | Lezersnieuws | Freek van Slooten, bestuurslid communicatie CJVV Amersfoort

Na een sterk seizoen is het kampioenschap van CJVV jeugd C1 een feit. Met een 7-1 winst in de thuiswedstrijd tegen VVZ '49 kon het feest beginnen. Hiermee keert de C1 van CJVV na enkele jaren terug in de 1e klasse.

Dit selectieteam van CJVV wordt getraind door oud FC Utrecht speler Abdelali Chaiat. In 2003 debuteerde hij als prof en scoorde dat seizoen 2 doelpunten. "Het C1 team ontwikkelde zich geleidelijk tot een niet te stoppen voetbalmachine. Een prachtige mix van kwaliteit en teamgeest", aldus de trotse trainer. "Bij aanvang seizoen spraken we intern af dat promotie het doel moest zijn. Teleurstellend werd echter de eerste competitiewedstrijd verloren. Training na training werd er vervolgens gesleuteld aan de automatismen. Het hele seizoen was de trainingsopkomst hoog. De wil om beter te worden was duidelijk aanwezig. Geleidelijk werden de resultaten beter en plaatsten we ons voor de promotiepoule. Ook werden regelmatig oefenduels gewonnen tegen ploegen die op een veel hoger niveau speelden".

Na de winterstop zou elke wedstrijd in de promotiepoule een finale worden. Maar al snel bleek dat de jongens van CJVV C1 mede door de voetbalervaring van hun trainer, grote stappen hadden gemaakt. Alleen het Hilversumse Altius bleek een taaie tegenstander waarvan zelfs twee keer nipt werd verloren. Desondanks is CJVV met grote voorsprong kampioen geworden. Volgend seizoen stroomt deze groep door naar de B1-selectie. De nieuwe uitdaging is dan om ook in die leeftijdsgroep voor promotie te gaan spelen. De nieuwe C1 gaat starten in een uitdagende competitie in de 1e klasse. De komende weken zal deze selectie worden samengesteld waarbij nieuwe talenten welkom zijn.

Het is toch al een succesvolle periode voor de geel/zwarte club. Want ook het F3 selectieteam mocht een kampioenschap vieren. Dit team wordt eveneens door een oud prof getraind. Reinder Hendriks speelde o.a. voor De Graafschap en Willem II. Met deze laatste club was hij zelfs actief in de Champions League. Met een 1-5 overwinning bij VVZ'49 in Soest werd de competitie van de F3 met een kampioenschap afgesloten. Ook de F8 van CJVV kon een kampioenschap vieren. Hoofd jeugdopleiding van CJVV Maarten Storm verwacht veel van zijn talenten. Hij hoopt de ontwikkeling van alle CJVV talenten volgend jaar te kunnen continueren.