• CODA als thema-orkest

    Ellie Kuper

CODA verrast bezoekers Gluren bij de buren

11-02-2019, 21:27 | Lezersnieuws | henk

Wat onwennig schuifelden afgelopen zondagmiddag de eerste bezoekers naar binnen bij Speeltuinvereniging Soesterkwartier. In het kader van het evenement Gluren bij de buren kwamen ze  een kijkje te nemen bij Muziekgezelschap CODA, maar bij binnenkomst kregen ze het idee dat ze op een verkeerde locatie terechtgekomen waren. Niet verwonderlijk overigens, want in de zaal troffen zij niet het vertrouwde CODA, maar een gemêleerd gezelschap in kleding uit vervlogen jaren.  

Het bleek echter toch wel om CODA te gaan, dat aan dit landelijke cultuurevenement meedeed om in zich in de vorm van een try-out voor het eerst te presenteren in de nieuwe opzet als thema-orkest.

Een primeur dus voor de bezoekers.  Deze keer geen muzikanten in CODA-blauw, maar politieagenten, militairen, zeelui, een veldwachter, een ambtenaar in zwarte pandjesjas , verpleegsters en een aantal dames in kleding uit de tijd dat geluk nog heel gewoon was.  Zelfs Jaap Kooiman, de buschauffeur uit de gelijknamige Tv-serie werd gespot.

Verrassend was ook het repertoire, dat verwees naar de periode 1930 - 1960. Zo werd er gestart met het bekende River Kwai, en kwamen o.a. nummers voorbij als Het dorp,  (Wim Sonneveld), Matrimony (Gilbert O ’Sullivan) Toen was geluk heel gewoon (Gerard Cox) en Moeder ik wil bij de revue (W. Sonneveld). Voor de belangstellenden een muzikale reis terug in de tijd.

Ondanks afwezigheid van dirigent  Gerard van Schaik werd er goed gespeeld, bovendien was ook te horen dat het orkest met deze nieuwe dirigent muzikaal gezien weer een sprong vooruit heeft gemaakt.  Een verrassend en leuk concert dus met veel positieve reacties na afloop.