Corderius College - een geslaagde uitwisselingsweek met Chinese gasten

13-02-2018, 12:00 | Lezersnieuws | R. Rademaker-Pang

De eerste week van februari stond voor het Corderius College in het teken van China. 12 leerlingen en 2 begeleiders van hun zusterschool uit Beijing hebben een tegenbezoek op het Corderius College gebracht.

Het begon allemaal in mei 2017. Een groep leerlingen van het Corderius College bezocht haar zusterschool in Beijing waar ze een week lang in de Chinese cultuur en het schoolleven werden ondergedompeld. De rijke cultuur, de Chinese gastvrijheid en het strenge onderwijssysteem hebben een diepe indruk gemaakt op de leerlingen.

Begin februari werden de Chinese leerlingen op hun beurt met open armen ontvangen door de Nederlandse gastgezinnen en mochten het authentieke Hollandse gezinsleven meemaken. Ze gingen mee naar school, de sportclub en zelfs naar bijbaantjes. Dit natuurlijk allemaal op de fiets, iets wat voor de kinderen uit Beijing al lang niet meer vanzelfsprekend is.

Kennismaken met het typische Nederlandse landschap, de architectuur en kunst was een ander hoogtepunt van het programma. Vol trots gaven de Nederlandse leerlingen uitleg aan hun Chinese buddy's over o.a. de meesterwerken in het Rijksmuseum. Een mooie afsluiting van dit tegenbezoek was het gezamenlijk maken van een kunstwerk; een combinatie van Chinees porselein en Delfts blauw.

Met uitwisselingen zoals deze probeert het Corderius College een brug te slaan tussen de cultuurverschillen, meer begrip voor elkaar te krijgen en de blik van leerlingen verder te doen gaan dan de landsgrenzen.