• StadsWormerij

    Nelleke Moot
  • kronkelende wormen

    Michel Nieuwkamp

Crowdfunding StadsWormerij: nog één week tijd om te investeren!

14-05-2016, 20:10 | Lezersnieuws | Edgar van Groningen

Nog precies één week duurt de crowdfunding voor de StadsWormerij. Met jóuw hulp gaat het lukken om ook de láátste 10% binnen te halen. Help deze maatschappelijke onderneming en investeer via www.doorgaan.nl/stadswormerij. Alle kleine -en grote- beetjes helpen!

In de StadsWormerij zetten duizenden tijgerwormen, geholpen door mensen van leer- en educatieboerderij Land in Zicht en Amfors, groente- en fruitresten om in vermicompost. Die supercompost is geweldig spul voor (moes)tuinen en balkonplanten.

Amersfoortse huishoudens, bio-winkels en horeca leveren straks het organisch afval; twee Natuurwinkels, markthal Het Lokaal en Restaurant De Vereeniging zijn al enthousiast en willen meedoen.

De StadsWormerij is een initiatief van stadstuinder én maatschappelijk ondernemer Edgar van Groningen: 'de StadsWormerij daagt mensen uit op een verrassende manier naar organisch keukenafval te kijken. Op eigentijdse wijze sluiten we de voedselkringloop én helpen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk. Doe je mee?'

Tot en met vrijdag 20 mei loopt een crowdfunding. Van Groningen: 'Daarmee financieren we de bouw van een grote wormenstal, een elektrische bakfiets, allerhande gereedschap en de inrichting van de StadsWormerij. 90% van het streefbedrag is al binnen. Via deze weg doen we een oproep aan iedereen met een maatschappelijk hart: ga naar doorgaan.nl/stadswormerij en investeer!'