• Hofhouding 2016-2017 CV De Hooge Narren. Hofdame HappyJess (links), Prins PeaceMan (midden) en Adjudant YeahMan (rechts)

    Guus Onland

De 44e Prins der Hooge Narren heet ……. Prins PeaceMan

14-11-2016, 11:45 | Lezersnieuws | Theo Polman

Op 13 november 2016 heeft Carnavalsvereniging De Hooge Narren haar nieuwe Prins, Adjudant en Hofdame bekend gemaakt. De 44e Prins der Hooge Narren heet Prins PeaceMan. Hij wordt bijgestaan door Adjudant YeahMan en Hofdame HappyJess. Het motto waarmee deze Hofhouding het Hooge Narren Carnaval van 2016-2017 ingaat, luidt:

"LOVE, BIER & HAPPINESS!"

Prins PeaceMan is Björn Melgert. Jarenlang werkzaam geweest als afdelingschef bij Pon Dealer en na een kort uitstapje als trucker, nu werkzaam bij Autobedrijf Van Lunsen in Hoogland. Hij kwam bij De Hooge Narren in het seizoen 2013-2014. Hij begint dus aan zijn 4e seizoen. Zijn Adjudant is zijn beste vriend, Ronald Hak. Hij was zelf ook Prins (Prins Feutus 2013). Björns eigen vrouw Jessica maakt de hofhouding compleet; zij schittert dit jaar als Hofdame HappyJess op het podium.

Prins PeaceMan werd bekend gemaakt tijdens de Prinsenwissel in De Faam. Eerst werd de nog zittende hofhouding, Prins Decibel, Adjudant Akoestiek en Hofdame Volume, officieel uit hun functie ontheven. Ook Raadslid Sander van Surksum nam afscheid, hij is vijf jaar actief geweest. Uiteindelijk kwam een aantal VW-busjes (hippie-busjes) en VW kevers richting De Faam gereden. Onder het genot van echte "flower power sixties" muziek stapten alle hippies uit. Vervolgens maakte voorzitter Theo Polman de nieuwe Prins bekend! Deze kwam als eerste uit het VW hippie-busje die met z'n neus in de deuropening van De Faam was geparkeerd! Later volgde de rest van de Hofhouding en alle Raadsleden. De Raad is met de komst van Marlo Saalberg overigens weer op volle sterkte! Marlo vult de plaats op van Sander.

Het Hooge Narren-carnaval speelt zich af in Café De Faam, daar waar de Hooge Narren in 1974 werden opgericht. De Faam wordt omgebouwd tot Narrenhof, de residentie van De Hooge Narren. Het carnavalsweekend begint dit seizoen op vrijdag 24 februari 2017. Dan wordt er gestart met de Dorpsomdoop bij de rotonde Hamseweg (Hoogland wordt Zandkruuersgat) en het carnaval eindigt op woensdag 1 maart met het Haringhappen. De Hooge Narren beloven u vier spetterende feestavonden en veel carnavalsgedruis. Het thema "LOVE, BIER & HAPPINESS!" zal zeker voor mooie kostuums en een onvergetelijke kinderoptocht zorgen!

Voor de meest actuele informatie kijkt u op onze Facebook pagina of op www.hoogenarren.nl