• Het Eemhuis

    Marcel Rensen

De bekendste pubquizzen van Amersfoort slaan de handen ineen

14-03-2019, 10:28 | Lezersnieuws | Team

De grote hal van het Eemhuis wordt op initiatief van de Bibliotheek Eemland omgetoverd tot de grootste pub van Amersfoort voor de Pubquizstrijd033! Op zaterdag 6 april komen de vijf bekendste pubquizzen van Amersfoort namelijk samen onder één dak. Iedereen is welkom om mee te doen. Van de doorgewinterde quizspeler tot de nieuwkomers die even van alle quizzen willen proeven.

Pubquizzen doen het goed in Amersfoort, want de stad kent heel wat verschillende varianten. De Bibliotheek Eemland organiseert Pubquizstrijd033 waar de bekendste quizzen van de stad bij aansluiten. Voor dit evenement op 6 april wordt de grote hal van het Eemhuis omgetoverd tot pub.  Het balkon van de eerste etage krijgt een enorm scherm ingebouwd en zal tegelijkertijd dienen als het toneel voor het presentatieteam dat bestaat uit het gezicht van iedere kroeg.

De Bibliotheek Eemland en het Eemhuis verzorgen samen met Poppodium Fluor, Zandfoort aan de Eem, Onder de Linde, café Lobbes en ’t Nonnetje de rondes van de quiz. Wie weet het meest? En welk team gaat er met het prijzenpakket naar huis? Onder het genot van een drankje gaan alle deelnemers tussen de boeken van de bibliotheek de (kennis)strijd aan. Komt het echte pubquizgevoel dan wel naar voren? Absoluut. Normaal wordt er in de bibliotheek nooit bier geschonken, maar voor deze avond is er een uitzondering gemaakt.

Ook twee andere bekende Amersfoortste partijen haken 6 april  aan. De deelnemers strijden niet alleen voor de eer van meester pubquizzer van de stad, maar ook voor mooie prijzen. Deze worden namelijk aangeboden door bierwinkel HOP en spellenwinkel Spellenpoort.

Teams van maximaal 5 deelnemers kunnen zich aanmelden voor € 25,- per team (inclusief eerste bier/wijn/fris). Aanmelden kan via www.heteemhuis.nl. De inloop is vanaf 19.00 uur. Om klokslag 20.00 uur start de quizmaster met de eerste vraag.