• Logo De Stadsbron

    De Stadsbron

Deze week in De Stadsbron

06-08-2018, 09:45 | Lezersnieuws | Redactie

Requiem voor een burgerinitiatief

Ze hadden dolgraag op het terrein van het Sportfondsenbad willen bouwen, maar het plan van de bewoners van het aanpalende buurtje De Luiaard werd uitgeloot. De maatschappelijke meerwaarde van Blijf in de buurt heeft niet genoeg gewicht in de schaal geworpen. Hans Heerings kijkt terug op het proces.

Spoffin

Een nieuwe aflevering van Spoffin staat voor de deur. Als opwarmertje maakte Rob Lampe een aantal sfeerimpressies van de afgelopen jaren.

Grimlach 6 De wrok van Vermeer

Een door justitie en politie getolereerd illegaal gokhuis in de Krommestraat, en Amersfoorts burgemeester Anne Vermeer wist van niets. Wat was en bleef hij boos op de krant. Arjeh Kalmann haalt herinneringen op aan de zojuist overleden oud-burgemeester.

Anne Vermeer

Naar aanleiding van het overlijden van Anne Vermeer heeft oud-wethouder Fons Asselbergs een In Memoriam geschreven. Vermeer was van januari 1976 tot december 1981 burgemeester van Amersfoort.

Haicees 2

Een haiku is een vorm van Japanse dichtkunst waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. Voormalig stadsdichter Cees van Weerd geeft periodiek in haikuvorm zijn visie op de Amersfoortse actualiteit.