• Logo Stadsbron

    Stadsbron

Deze week in De Stadsbron: Bij het overlijden van Armando

23-07-2018, 10:24 | Lezersnieuws | daan

In deze rubriek besteedt De Stad Amersfoort wekelijks aandacht aan publicaties via het platform De Stadsbron (www.deStadsbron.nl). De Stadsbron noemt zichzelf 'een gratis, digitale krant met langzaam nieuws uit Amersfoort en omstreken. Een selectie van de artikelen die via De Stadsbron worden gepubliceerd wordt ook in de gedrukte editie van De Stad Amersfoort meegenomen.

Grimlach 5: zwart zwart

Tijdens de herdenking van Armando in de Franciscus Xaveriuskerk op vrijdag 20 juli sprak Arjeh Kalmann deze column uit

Armando en Van Lieshout

In het Armando Genootschap hebben de liefhebbers van zijn werk zich verenigd. Bij het vertrek van de collectie uit Amersfoort in 2011 hield de voorzitter van het Genootschap, Jan-Willem van Lieshout, een afscheidstoespraak.

Fons Asselbergs over Armando

Een kunstenaar die zich in de Regentesselaan door het groen worstelt. En: er is rondom Armando heel wat geworsteld in de stad.

Armando en Amersfoort

Oud-directeur Paul Coumans van De Zonnehof blikt terug op de komst van het Armandomuseum.

Het Armandomuseum na de brand

Een alles verwoestende brand maakte op 22 oktober 2007 een einde aan het Armandomuseum in de Elleboogkerk. In deze indringende film van Rob Lampe is de enorme ravage  te zien die het vuur aanrichtte. 

Hoe Amersfoort zijn Armandomuseum verloor

Eerst haalde Amersfoort de gelauwerde kunstenaar Armando met tromgeroffel binnen, daarna stuurde ze hem met pek en veren de stad uit. Miro Lucassen doet uitgebreid verslag.