• Van links naar rechts: Sijmon, Feddo, Rhodee, Ifke en Sanne

    ZV Hoogland

Drie medailles voor Highlanders in de Amerena

24-09-2018, 10:00 | Lezersnieuws | ZV

Bij het eerste deel van het regionale minioren & junioren circuit heeft de zwemselectie van ZV Hoogland buitengewoon sterk gepresteerd. In de eigen Amerena snelden de ‘Highlanders’ onder zware omstandigheden naar drie medailles, en werd direct duidelijk dat er in de Hooglandse jeugdselectie veel talent schuilt. 

De pas 9-jarige Feddo Smink won met overmacht de 50 vrij, en met zijn tijd van 34,4 lonkt al vroeg in het seizoen het perspectief van de Nederlandse Kampioenschappen. Ook op de 100 rug verraste de piepjonge Amersfoorter met een sterk optreden, met een knappe zilveren medaille als resultaat. In de slipstream van Smink volgde boezemvriend Sijmon van der Woude; met flinke tijdsverbeteringen op zowel de 100 rug, 100 vrij als 50 school bewees Van der Woude al vroeg in het seizoen in uitstekende vorm te steken. 

Ook bij de junioren-meisjes was er Hooglands eremetaal. De 11-jarige Rhodee van den Ham greep ondanks prima tijdsverbeteringen op de 100 vrij (5e) en 100 rug (4e) net naast de medailles, maar op haar favoriete school beloonde de jonge Nijkerkse zichzelf met een dik verdiende bronzen medaille. Voor Sanne Geluk zat er op diezelfde afstand geen medaille in, maar met een nieuw persoonlijk record van ruim een seconde kon ook zij tevreden op haar optreden terugkijken, net als Ifke Stam op de dubbele afstand. Een persoonlijk record zat er net niet in, maar met een top 10-notering presteerde Stam geheel in de stijl van de rest van de ploeg meer dan naar behoren.