Driedelige cursus Kunstgeschiedenis over vrouwelijke kunstenaars

12-10-2017, 10:10 | Lezersnieuws | Job de Graaf

Kunstuitleen Amersfoort organiseert vanaf eind oktober twee keer de cursus Kunstgeschiedenis over vrouwelijke kunstenaars, te beginnen op dinsdag 24 en woensdag 25 oktober. In drie bijeenkomsten bekijken de deelnemers de kunst vanuit de levens en carrières van een aantal vrouwelijke kunstenaars. Kunsthistoricus Gemma Koerselman geeft de cursus, die plaatsvindt in de Keizaal van de Bibliotheek het Eemhuis.

De cursus is bedoeld voor mannen en vrouwen die belangstelling hebben voor de geschiedenis van de kunst en graag meer willen weten over vrouwelijke kunstenaars en welke invloed zij hadden in de kunstwereld. De ene cursus vindt plaats op dinsdagmiddag 24 oktober, 7 november en 21 november van 14.00 tot 16.00 uur, de andere cursus op woensdagavond 25 oktober, 8 november en 22 november van 17.00 tot 19.00 uur. De kosten voor deelname bedragen € 45,- voor drie avonden.

Aanmelden

Wie belangstelling heeft om deel te nemen aan één van de cursussen, dient zich vooraf aan te melden via www.bibliotheekeemland.nl en een ticket te kopen.