• De promobus van transportbedrijf Smink als uitvalbasis voor de e-bikeroadshow

    onbekend

E-bike als alternatief voor de auto

29-09-2017, 10:50 | Lezersnieuws | Secretariaat Bedrijvenpark De Wieken-Vinkenhoef

Om gezonde en snelle vormen van mobiliteit te stimuleren in Amersfoort is op donderdag 28 september 'Ik wil een e-bike' met een roadshow bij transportbedrijf Smink op het bedrijventerrein De Wieken Vinkenhoef van start gegaan. Werknemers die nu meestal met de auto komen kunnen met ikwileenebike.nl een week lang gratis een e-bike uitproberen en krijgen bij aanschaf van een e-bike € 175 retour.

Directeur Frans Smink: het stimuleren dat automobilisten ook regelmatig met een e-bike naar het werk gaan past helemaal in onze bedrijfsfilosofie. Als meer werknemers fietsen ontstaat er ook meer ruimte op de weg. Mooi ook dat we onze promobus in de e-bike roadshow een prominente plek kunnen geven. Dat smaakt naar meer."

Edwin Besseling voorzitter op het bedrijventerrein. "Wij stimuleren al jaren met succes het fietsen naar het werk. Dit is gezond en duurzaam. Dankzij dit initiatief van Goedopweg kunnen werknemers zelfs een week een e-bike gratis uitproberen. Mooi dat ook een tiental fietsendealers 10 % extra korting bij de aanschaf bieden. "

Tot en met november worden op verschillende locaties in de regio Midden-Nederland e-bike roadshows georganiseerd. De e-bike geeft een steuntje in de rug bij lange afstanden. Je hoeft dan ook niet bezweet op het werk aan te komen. Met 'Ik wil een e-bike' wil Goedopweg, het samenwerkingsverband van overheden en werkgevers om de regio Midden-Nederland bereikbaar te houden. Werknemers die tot 35 kilometer van hun werk wonen en voornamelijk met de auto naar het werk gaan en nog geen e-bike hebben kunnen tijden de roadshow ervaren dat een e-bike een prettig alternatief kan zijn voor de auto. Daarna kunnen deelnemers via 'ik wil een e-bike' € 175,00 van het aankoopbedrag van een e-bike terugkrijgen.

Een voorwaarde hierbij is dat zij de auto vaker laten staan en de e-bike gebruiken om naar het werk te gaan. Werknemers die geïnteresseerd zijn kunnen zich via www.ikwileenebike.nl aanmelden om een e-bike uit te proberen en zien of zij in aanmerking komen voor de aanschafregeling. Een tiental fietsendealers in de regio bieden bovendien extra korting bij aankoop van een e-bike.

Goedopweg: samenwerken aan betere bereikbaarheid

In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de werkgevers in de regio (verenigd in de U15) samen aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland.