• Clubhuis roeivereniging Hemus en omgeving vanuit de lucht

    Carla van der Does
  • Clubhuis roeivereniging Hemus vanaf de overkant van de Eem

    Carla van der Does

Eemhead 24 september 2016, Roeivereniging Hemus, Bernard de Roijstraat 11, achter Meander Ziekenhuis

19-09-2016, 19:20 | Lezersnieuws | Carla van der Does

Op 24 september zal op de Eem tussen Baarn en Amersfoort de sportieve strijd weer losbarsten tussen roeiers uit het hele land: de jaarlijkse Eemhead, georganiseerd door de Amersfoortse roeivereniging Hemus. Sedert de verbeteringen aan de dijk- met de aanleg van een prachtig fietspad tot aan de Malebrug - en het in gebruik nemen van het nieuwe clubgebouw van Hemus is het extra aantrekkelijk om eens een kijkje te gaan nemen bij deze roeiwedstrijd.

Er worden 3 verschillende afstanden afgelegd: 2,5 km, 5 km en 7,5 km. Voor de eerste afstand vertrekken de roeiers vanaf 8.15 uur richting de Malebrug, waar om 9.00 uur de eerste boten van start gaan. De finish is bij het clubhuis van Roeivereniging Hemus. De roeiers die een afstand van 5 km afleggen, finishen vanaf ongeveer 12.20 uur en de finish van de ploegen die 7,5 km roeien - zij starten bij het clubhuis van Roeivereniging Baarn - wordt verwacht om ongeveer 15.30 uur.

Vanaf de Malebrug kunnen vanaf het fietspad de roeiers de laatste 3 km goed gevolgd en aangemoedigd (!) worden.

Er zijn over de 100 inschrijvingen in veel verschillende categorieën, zoals jeugd (vanaf 12 jaar) dames-, heren- en mixed boten, aangepast roeien - en dat allemaal in verschillende boottypes: van de eenpersoons skiffjes tot de Achten.

Tijdens de drie blokken is een stremming van het andere verkeer op de Eem van kracht - dus de roeiers krijgen ruim baan!

De deelnemers komen uit het hele land, maar zoals altijd zal een grote groep roeiers uit Amersfoort en Baarn zich in de strijd mengen.

Dankzij vele vrijwilligers kan Hemus de vele sporters en toeschouwers ontvangen en verzorgen . . . ook de inwendige mens!

Kom vooral op de fiets - parkeren bij Hemus is niet mogelijk