• Binary Data 6h3gXcbFWil
  • Familie Aalders uit Amersfoort

    G. Slegers

Een huis voor Bram en Roos

27-05-2018, 22:51 | Lezersnieuws | elvira

Familie Aalders uit Amersfoort heeft de afgelopen 5 jaar heel wat op hun spreekwoordelijke 'bordje' gehad. Niet alleen de aandoeningen en bijbehorende beperkingen van hun kinderen:

"Bram met zijn cerebrale parese onstaan door een hersenbloeding, zijn vele ziekenhuisopnames door de epilepsie en als 'hoogtepunt' zijn ingrijpende hersenoperatie"

"Roos met haar zeer zeldzame genetische aandoening: het MEF2x syndroom met alle bijbehorende uitdaginging zoals epilepsie, grote ontwikkelingsachterstand, geen mogelijkheden tot communiceren en uiteraard haar onzekere toekomst"

Maar ook zeker de weg naar de uiteindelijke diagnoses toe, heeft behoorlijk wat energie en van de relatie van de familie Aalders geëist. 

Nu staan ze voor een nieuwe uitdaging: Het vinden van een geschikte woning voor hun gezin in de gemeente Amersfoort. Hier hangt een behoorlijke waslijst aan eisen aan vast, welke natuurlijk niet gaan om de kleur van de keuken of de ligging van de tuin.

Helaas zijn er weinig reeds aangepaste woningen op de markt en als ze er wel zijn vallen ze 9 van de 10 keer buiten het budget.

Daarom komt het neer op het vinden van een woning die aan te passen is. Maar ook hier is helaas geld voor nodig. Door de huidige hypotheek regels en de forse eigen bijdrage die de gemeente hanteert, wordt ook dit een bijna onmogelijke opgave. 

Over 2 maanden staat dit lieve hardwerkende gezin met hun 2 prachtige kindjes op straat! Iets wat we niet kunnen laten gebeuren. 

Wil je meer informatie? Kijk dan op:

https://youtu.be/6h3gXcbFWil

Help jij ook mee?

www.gofundme.com/eenhuisvoorbramenroos