• Een feest voor iedereen

    Bert Woudstra
  • Percussie tijdens Dabke

    Bert Woudstra
  • Dabke dansen

    Bert Woudstra

Eerste Dabke Night in Amersfoort groot succes

12-12-2017, 12:50 | Lezersnieuws | Annet de Klerk

Zaterdagavond ontsnapten meer dan 300 mensen aan de winterkou door in Zandfoort aan de Eem te gaan Dabke-dansen. Een concept waarbij Arabische muziek, cultuur, dans en eten centraal staat.

De organisatoren waren blij met deze hoge opkomst op de eerste Dabke Night Amersfoort. Mensen van onder andere Syrische, Turkse, Marokkaanse en Nederlandse afkomst waren van de partij. De jongste bezoeker was 16, de oudste een 88-jarige dame ("ik heb mijn gehoorapparaatje uit gedaan hoor, haha"). Met Dabke danst iedereen samen hand in hand of arm in arm in een lange sliert. De sfeer zat er al vroeg op de avond goed in. Even konden mensen al hun zorgen vergeten en opgaan in het dansfestijn. Meerdere Amersfoorters kwamen goed voorbereid op het feest dankzij de dabke-workshops, waarbij een paar Syrische jongeren les gaven in dabke. Integratie is best gezellig zo.

De Dabke Night Amersfoort kwam tot stand door de samenwerking tussen Meet Up Amersfoort (Facebook-groep) en Dreaming of Syria uit Utrecht. Het feest was mogelijk met steun van Indebuurt033/gemeente Amersfoort. Mooie beelden gemaakt door Bert Woudstra.