• Publieke AED in buitenkast aan het VVV-kantoor

    Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort
  • Publieke AED in buitenkast aan het VVV-kantoor

    Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort

Eerste publieke AED in het centrum van Amersfoort operationeel!

14-04-2017, 21:00 | Lezersnieuws | Machiel Lambooij

Gisteren is onze eerste publieke AED in het centrum operationeel geworden. Deze bevindt zich in het centrum van het centrum: op het Lieve Vrouwenkerkhof, aan het VVV-gebouw op de hoek met de Breestraat. Het gaat hier om de AED die door de Rotary Regio Amersfoort geschonken is aan de manager van de OLV-toren. Vanwege de monumentenstatus van de toren is gekozen voor plaatsing aan het VVV-gebouw, ook een monument. Doordat een vergunning nodig was heeft het even wat tijd gekost, maar nu hangt hij er!

Het gaat om de nieuwe Amersfoortse standaard AED, de CR2 van het merk Physio Control in de nieuwe standaard buitenkast, de Rotaid. De AED is altijd online, zodat wij als netwerk op afstand niet alleen de status kunnen zien maar ook waar de AED zich werkelijk bevindt (gps tracking). Vanwege de plaatsing in het uitgaansgebied is de kast voorzien van een cijferslot. Burgerhulpverleners die opgeroepen worden via 112 krijgen de pincode meegestuurd met het alarmeringsbericht via de app of per sms. Uiteraard beschikken ook de medewerkers van de VVV en de OLV-toren over de code.

Boven op de OLV-toren bevond zich al een AED (voor de torenbeklimmers!).

Hiermee is het geografische hart van Nederland (midden onder de toren) hartveilig!

We hebben inmiddels 30 AED's aangemeld bij ons netwerk. De meeste zitten nog achter de voordeur. Alle AED's in Amersfoort zouden aangemeld moeten worden bij Hartslagnu! Alle aangemelde AED's zouden naar buiten moeten, net als deze AED, zodat deze op 24/7 basis beschikbaar zijn voor alle Amersfoorters! Kijk op www.reanimatienetwerk-amersfoort.nl voor meer informatie.