• Coachduo Frits en Herman spreken de mannen van Switch Heren 1 toe

    Switch Hooglanderveen

Eerste verliespartij voor Switch Heren 1

06-11-2017, 22:00 | Lezersnieuws | Switch Volleybal

Op zaterdag 4 november mocht Switch Heren 1 in Eemnes aantreden tegen de mannen van Voleem Heren 1. De wedstrijd, op papier tussen de nummer 1 en nummer 3, beloofde vooraf gezien een spannende te worden. Het niveau van Switch wisselde zich af waardoor de ene set overtuigend werd gewonnen en de andere set zwak werd verloren. Dit resulteerde zich in een bloedstollende pot die eindigde in een 3-2 voor Voleem.

De eerste set startte Switch overtuigend. Door veel servicedruk en lage foutenlast lieten de mannen uit Hooglanderveen zien dat ze terecht bovenaan staan. Voleem werd totaal overklast en deze set eindigde dan ook in 25-14 voor Switch.

Het gevaar van zo'n sterke eerste set is dat de scherpte en concentratie zakt in het vervolg. Ondanks de bemoedigend woorden van coach Frits Muller bleek dit ook nu het geval. Fout na fout aan de kant van Switch, waardoor Voleem over Switch heen leek te walsen. Bij 20-12 in het voordeel van Voleem, werden het eerste herenteam van Switch eindelijk wakker. Door een sterk blok en een goede servicereeks kwamen ze terug tot 20-19. Het bleek niet voldoende. Voleem herstelde zich goed en pakte de set met 25-22.

De zwakke start van de tweede set moest snel vergeten worden. Switch had wat goed te maken in het derde bedrijf. De set begon slecht met een 3-0 achterstand. Met de koppies weer dezelfde kant op en terug naar het basisniveau, kwam ook de scherpte terug. Met veel gevarieerde aanvallen kwam Switch niet in meer in de problemen en won de set met 25-20.

De vierde en vijfdee set gingen redelijk gelijk op. Voleem leek achter de feiten aan te lopen want in beide sets kwamen zij op een grote achterstand. Helaas kon Switch Heren 1 het telkens niet afmaken en ging Voleem er uiteindelijk verdiend met de overwinning vandoor.

De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd. Vrijdag 10 november speelt Switch Heren 1 tegen de mannen van Spaarnestad. De wedstrijd start om 21:15 uur in de Dissel.