• Eerdere editie van de Mensenbieb

    Hans Niezen

Er komt weer een nieuwe mensenbieb in bibliotheek het Eemhuis

16-05-2019, 15:12 | Lezersnieuws | team

Zaterdag 25 mei is er weer een editie van de Mensenbieb in de Bibliotheek het Eemhuis. Bezoekers kunnen dan in gesprek gaan met iemand die ze in hun omgeving mogelijk niet zo snel spreken en hen ongegeneerd vragen stellen. Zo zijn er boeken met een bijzonder beroep, of bijvoorbeeld een (ex-)verslaafde, een transgender en een parkinsonpatiënt. Worden zij wel eens anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd door wie ze zijn? Alles mag gevraagd worden.

Bij de Mensenbieb "lenen" bezoekers levende boeken. De boeken zijn mensen met een interessant verhaal. De Bibliotheek Eemland hoopt met de Mensenbieb mogelijke vooroordelen te doorbreken. Bezoekers mogen "het boek" met wie zij in gesprek gaan in maximaal 20 minuten alles vragen en daarbij hun nieuwsgierigheid de vrije loop laten gaan. Uit een catalogus van "levende boeken" kiezen zij een mens met een bijzonder verhaal. Wie door het gespek geboeid is geraakt, kan boekentips over het thema mee naar huis nemen.

De Mensenbieb vindt plaats op 25 mei van 14.00 tot 16.00 uur en is gratis te bezoeken. Om zeker te zijn dat bezoekers met de gewenste gesprekspartner in gesprek kunnen, is het aan te raden om via www.bibliotheekeemland.nl te reserveren.