• Janna

    Marica Bakker
  • Europese medaillewinnaars van de Schaatsvereniging Utrecht sectie Shorttrack

    Marica Bakker
  • Janna goud op 777 meter in Bormio

    Bas van Weerden

Europees shorttrackgoud voor Amersfoortse Janna Bolsius

28-11-2017, 12:30 | Lezersnieuws | Marica Bakker

Opmerkelijk Europees succes Utrechtse shorttracktalenten

Tijdens de west-europese StarClasscompetitie in Bormio,Italië dit weekeinde hebben shorttrackers van Schaatsvereniging Utrecht (SVU) opmerkelijk goed gepresteerd. De SVU, die dit weekeinde haar gouden jubileum vierde, kon dit lustrum extra glans geven met Europees shorttrack-goud.

In de Europese series voor de C en D junioren wist Janna Bolsius (13 jaar) uit Amersfoort gisteren op de 777 overtuigend het goud binnen te halen. Jari van Polen (14 jaar) uit Nijkerk deed dat twee dagen eerder op de 1500 meter. Hij wist gisteren ook het brons te bemachtigen op de 1000 achter club- en teamgenoot Mans Boskamp (15 jaar) uit Utrecht. Jari wist daarmee het overall klassement te winnen.

De beide jongens maken sinds mei deel uit van het RTC- Midden (Skate United) dat traint onder de internationaal ervaren coach Wilma Boomstra.

Het succes van Janna is opmerkelijk. Het multidisciplinaire schaatstalent, shorttrackt nog op clubniveau. Zij wordt getraind en gecoacht door Jacob van den Bosch en door de jonge, talentvolle coach Bas van Weerden. Hij coachte zijn talenten dit weekeinde naar het podium. "Wanneer een clubrijder een prijs pakt op Europees niveau dan is dat het mooiste wat je als coach kan overkomen!"

In januari is de laatste StarClass in Rostock, Duitsland. De eerste acht van het west-europese eindklassement zullen eind maart uitkomen in de Europa Cup-finale in Ventspils, Letland. Hier zullen zij de beste acht van de oost-europese landen treffen.