• Floris en Hennie Schrijver voor de Mariënhof

    Patrick Schrijver
  • Kloostergang in de Mariënhof

    Patrick Schrijver

Expositie van Floris en Hennie Schrijver blijft tot eind augustus in Mariënhof

27-05-2016, 13:11 | Lezersnieuws | Patrick Schrijver

Begin april werd de expositie '75 jaar elkaars spiegelbeeld' ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van Floris en Hennie Schrijver in de Mariënhof geopend. Op de opening van de expositie kwamen zo'n 170 kunstliefhebbers af. Tot op de dag van vandaag wordt de expositie van de schilderende tweeling druk bezocht. Aanvankelijk zouden de olieverfschilderijen met Amersfoortse stadsgezichten en landschappen maar twee maanden in de Mariënhof te zien zijn. Door de grote belangstelling is deze week besloten de expositie te verlengen tot en met 26 augustus 2016.

De Amersfoortse kunstenaar Norbertus, die de kunst in Mariënhof coördineert, geeft aan dat het succes mede te danken is aan de samenstelling van de expositie in combinatie met deze unieke locatie. "De belangstelling voor de schilderijen van de gebroeders Schrijver is overweldigend. De herkenbare Amersfoortse stadsgezichten en landschappen in frisse kleuren zorgen voor een goede sfeer hier in de Mariënhof", aldus Norbertus.

Pieter Aalbers, pandbewaarder van de Mariënhof kan dit bevestigen. "Door de expositie te verlengen kunnen Amersfoorters en toeristen nog de hele zomer de schilderijen bewonderen. Deze expositie draagt bij aan ons doel om de Mariënhof weer meer toegankelijk te maken voor de inwoners van Amersfoort en het grote publiek. Dat is ook één van de redenen waarom we volgende maand een nieuwe wijnbar openen. Het is zeker de moeite waard om deze zomer een bezoekje aan de expositie te combineren met onze wijnbar 'Zuster Margaux'!"