Farel College zoekt stageadressen voor Maatschappelijke Stage

11-10-2018, 15:14 | Lezersnieuws | Cecile

Leerlingen van het Farel College uit 4 havo/vwo lopen een Maatschappelijke Stage (MAS). Tussen oktober en mei besteden de leerlingen 20 uur aan vrijwilligerswerk. Het stageadres kiezen ze zelf of uit de databank Maatschappelijke Stage van het Farel. Onder het motto ‘werk aan de MAS!’, doet het Farel College een oproep voor nieuwe stageplekken bij non-profitorganisaties die leerlingen voor 20 uur (of minder) een stage kunnen aanbieden.


Kennismaking vrijwilligerswerk

“Als school vinden we het heel belangrijk dat leerlingen kennismaken met vrijwilligerswerk. Een school is er volgens ons niet alleen om theoretische kennis op te doen, maar ook om leerlingen te begeleiden bij het leren van sociale vaardigheden”, zegt MAS-coach Miranda Simon. De stages vinden in principe buiten het rooster van de leerlingen plaats, dus in hun vrije tijd. “Als de stage buiten schooluren kan plaatsvinden, zoals in de weekenden, na schooltijden of eventueel in schoolvakanties, dan is dat heel fijn en kost het geen lesuren.”  


Voorwaarden

Instellingen die zich aanmelden voor de stages dienen non profit te zijn en er dient een stagebeleider aanwezig te zijn. Miranda; “Veel organisaties hebben het erg druk. Een eerste reactie zou kunnen zijn dat begeleiding van de stagiair werk kost, maar het is ook een investering in je organisatie, zo is onze overtuiging en ervaring. Naast dat je werkt aan de toekomst van de jeugd, zijn er elk jaar weer leerlingen die vrijwilligerswerk bij hun stageadressen blijven doen of meer uren werken dan dat ze verplicht zijn. Ze doen een ervaring op voor het leven en komen terug met enthousiaste verhalen van dingen die ze hebben meegemaakt. Ze voelen zich gewaardeerd en leren veel van anderen tijdens de stage.” 

Mocht u uw organisatie aan willen bieden als MAS-stageplaats en/ of meer informatie willen ontvangen, mail dan naar mas@farel.nl. Een MAS-coach neemt dan contact met u op.