• Suspiria

    Film Still

Filmprogramma De Lieve Vrouw

12-11-2018, 14:35 | Lezersnieuws | de lieve

Het complete filmprogramma staat op www.lievevrouw.nl.

PREMIÈRES

SUSPIRIA                   

Regie: Luca Guadagnino

In deze thriller met horrorelementen volgen we een jonge danseres (Dakota Johnson) die de mysterieuze verdwijningen op de dansschool onderzoekt. Met o.a. Tilda Swinton. Van de maker van 'Call Me by Your Name'.

BELLINGCAT, TRUTH IN A POST TRUTH WORLD

VR 16 NOV 21.00 UUR (tegelijk met de première tijden het IDFA).

Regie: Hans Pool

Een groepje nerds en huisvaders; zij onthulden bijna alles rond de MH17-ramp en zijn de horzel in de pels van grootmachten en geheime diensten. In deze docu zien we de mannen achter dit verhaal.

> Na afloop een live-gestreamd gesprek met Eliot Higgins de oprichter van Bellingcat en Orwa Nyrabia, de nieuwe artistiek directeur van IDFA.


SPECIALS
 

CINESINGLE

THE WIFE

ZO 18 NOV 12.00 UUR

Regie: Björn Runge

In dit drama speelt Glenn Close een ijzersterke rol als Joan. Veertig jaar lang offerde ze haar talenten, dromen en ambities op voor de literaire carrière van haar charismatische en narcistische man. Nu is ze het zat.

> Inloop vanaf 11.00 uur

ROYAL OPERA HOUSE         

DI 20 NOV 12.00 UUR

LA BAYADÈRE - ENCORE
Regie: Antonio Pappano
Natalia Makarova’s productie van dit 19e-eeuwse klassieke ballet brengt een exotische wereld van tempeldanseressen en nobele krijgers tot leven.

FILMCURSUS: GOING TO THE MOVIES

GELOOF, HOOP, LIEFDE EN ANDERE ZAKEN

WO 21 NOV 19.15 UUR - deel 4 van een serie 4
Filmkenner en cursusleider Gerlinda Heywegen koppelt de ervaring van film kijken aan de grote thema’s geloof, hoop en liefde. Deze lezing is het open einde van de cursus.

Dit keer duurt de cursus 30 minuten. In het nagesprek (15 minuten) wordt teruggeblikt op de cursus. Film: ‘Those Who Feel the Fire Burning’.