Filmprogramma De Lieve Vrouw

10-12-2018, 13:36 | Lezersnieuws | de lieve

PREMIÈRES

SHOPLIFTERS            

Regie: Hirokazu Koreeda

Een Japans gezin vol kleine criminelen neemt een jong meisje op en redt haar van verwaarlozing door haar ouders. Ze zijn gelukkig tot een onvoorzien voorval verborgen geheimen onthult. Winnaar Gouden Palm in Cannes.

EDIE

Regie: Simon Hunter
Edie (een fenomenale rol van Sheila Hancock) is een eigenwijze 80-jarige dame die in de Schotse Hooglanden een berg wil beklimmen. Als je hebt genoten van 'The Leisure Seeker', vind je deze grappige feelgood film vast ook leuk.

THE EXTRAORDINARY JOURNEY OF THE FAKIR
Regie: Ken Scott
Gewapend met een ticket, paspoort en vals geld vertrekt de Indiase Aja naar Parijs om zijn vader te vinden. Een heerlijke, grappige decemberfilm met een vleugje Bollywood en een speciale rol voor een Ikea-kast.

RITA & KROKODIL 3 (AL)
Regie: Siri Melchior
Korte filmpjes voor onze allerjongste bezoekers (2+), vol grappige kleurrijke details en muzikale fragmenten. Dit keer gaan ze skiën, bakken koekjes en verkleden ze zich met Halloween. Helaas alweer het laatste deel in de serie.

DE FABELTJESKRANT & DE GROTE DIERENBOS-SPELEN (AL)
Regie: Freek Quartier
Hatsikidee! Vijftig jaar na de eerste uitzending van 'De Fabeltjeskrant' komen Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever terug met nieuwe avonturen uit het Grote Dierenbos.


SPECIALS
 

KLASSIEKER  

MA 17 DEC 21.00 UUR

THE ELEPHANT MAN
Regie: David Lynch
Deze klassieker van ‘master of weird’ David Lynch is een mix van film-noir-in-kleur, romantisch misdaadverhaal, seks en suspense. Begin 2000 won de film onder meer de prijs voor Beste Regie in Cannes.

ROYAL OPERA HOUSE         

WO 19 DEC 20.25 UUR

THE NUTCRACKER – ENCORE
Regie: Peter Wright
Het ultieme decemberuitje voor het hele gezin, deze klassieker, die door balletliefhebbers over de hele wereld op handen wordt gedragen.