• Hazam en Thijs maken amuses klaar

    Flint

Flint werkt samen met NVA Amersfoort voor voorstelling 'Nieuwe Familie'

19-10-2017, 16:20 | Lezersnieuws | Flint

Via NVA Amersfoort, een centrum voor integratie en participatie, is Flint in contact gekomen met enkele vluchtelingen die in Amersfoort gehuisvest zijn. Hiermee wil het theater graag cultuuruitwisseling plaats laten vinden. En wat verbindt er beter dan eten? Chefkok Thijs Koskamp van TREK theaterkeuken & café heeft de Syrische Hazem deze week in zijn keuken uitgenodigd om cultuuruitwisseling plaats te laten vinden. Een leerzame ervaring voor allebei. Wat voor verschillende kruiden en producten gebruik de twee? Hieruit is een bijzondere amuse ontstaan: Syrische kibbeh. De bezoekers krijgen dit heerlijke gerechtje op 24 november voor de voorstelling van Sanne Vogel aangeboden. Hazem deelt de hapjes persoonlijk uit. Bezoekers krijgen dan meteen de gelegenheid om hem vragen stellen.

Daarnaast nodigt Flint in samenwerking met NVA Amersfoort dertig asielzoekers uit om de voorstelling te komen bezoeken. Normaal hebben vluchtelingen niet het geld om een avondje naar het theater te gaan. Deze voorstelling is een mooie gelegenheid om hen wel de mogelijkheid te bieden om eens langs te komen. Verder verzorgt Stichting de Vrolijkheid samen met kinderen uit asielzoekerscentra het voorprogramma van 'Nieuwe Familie'.

Over 'Nieuwe Familie'

'Nieuwe Familie' gaat over een vriendschap die niet had bestaan zonder oorlog. Anderhalf jaar geleden ontmoette actrice Sanne Vogel Muayad en Amir. Beiden waren op de vlucht voor de oorlog in Syrië. Omdat ze maandenlang in een tentenkamp moesten wachten, logeerden ze soms weken bij Sanne in huis. In de voorstelling kijken ze terug op die tijd. In 'Nieuwe Familie' vertellen ze hun indrukwekkende verhaal, over verschillen en overeenkomsten, vreugde en geluk, het kiezen van familie en het missen van iedereen die je kwijtraakt.

Kaarten

Kaarten voor de voorstelling kunnen besteld worden op www.flint.nl.