• foto: Wim Roelsma

Gare du Nord sterker dan ooit

17-02-2016, 14:50 | Lezersnieuws | Flint

In 2016 is het exact vijftien jaar geleden dat de Nederlandse band Gare du Nord haar opwachting maakte in de muziekwereld. Met de legendarische debuutsingle Pablo's Blues gooide de band meteen hoge ogen. In de loop der jaren zette het succes zich voort in de vorm van uitverkochte zalen en vele gouden en platina platen. Ter viering van het jubileum komt Gare du Nord dit jaar met hun nieuwe tour 'Stronger!', waarmee de band op donderdag 25 februari in de Flint staat.

Jullie hebben al vele clubtours en theatertours mogen doen. Wat maakt dat jullie steeds weer terugkomen naar de theaters?

Uniek aan de theaters is dat we daar optimaal met de dynamiek in onze muziek uit de voeten kunnen. Van energiek luid tot ingetogen stil. Dat kan niet in de popclubs. We kunnen in theaters de songs spelen die we het liefste spelen en waarbij Dorona Alberti kan excelleren, zoals het mooie Berlin Beat.

Jullie gaan dit jaar de theaters in met 'Stronger!', vernoemd naar het gelijknamige album. Hoe is dit album tot stand gekomen?

Het album is opgenomen met de band die ook op het podium staat; dat is voor het eerst. Daarom is de sound van de plaat organischer dan voorheen, meer "live" dan "studio". Bovendien hebben we voor het eerst een stuk van ruim 23 minuten opgenomen: de suite La Dolce Vita met o.a. harpiste Lavinia Meijer. Dat gaat van klassiek via jazz, naar Pink Floyd. Zoiets hadden we niet eerder gedaan.

Wat maakt 'Stronger!' jubileumwaardig? Wat doen jullie anders dan normaal in deze speciale Anniversary Theatershow?

Naast de suite van 23 minuten die we voor het eerst spelen, doen we voor het eerst sinds zo'n tien jaar ook weer onze eerste hit Pablo's Blues. Daar vragen de mensen al jaren om. Daarnaast is het grootste verschil van deze tour met de vorige edities dat we naast fantastisch licht en geluid ook voor het eerst beeld laten zien. Je ziet onder andere Keith Haring en David Bowie voorbij komen en een Amerikaanse road movie. Dat geeft de muziek een extra dimensie.

Wat kunnen de bezoekers verder van deze theatershow verwachten?

Naast alle nieuwe stukken van Stronger! en de al genoemde projectie komen uiteraard ook de bekende hits als Beautiful Day, Marvin & Miles en You're My Medicine met Marvin Gaye voorbij. Funkier dan ooit. Dus: er kan weer flink gedanst worden. Uit de stoelen graag!

Kaarten

Voor deze voorstelling zijn nog kaarten beschikbaar. Hiervoor kunt u terecht op www.deflint.nl of bel 033 4 229 229.