• overhandiging 1e bon aan Dick van Maanen, directeur van Stadsring51

    Feike Faase Fotografie

Gastvrij Tafelen is van start!

19-04-2018, 14:52 | Lezersnieuws | Virgilia

Horeca ondernemers in Amersfoort bieden cliënten van Stadsring51 verrassingsdiners aan. Op 12 april werd in restaurant Kroast door de horeca ondernemers de eerste bon overhandigd aan Dick van Maanen, directeur van Stadsring51.

Matchpoint Zinvol zaken doen zet zich dit jaar in om bewustwording te creëren omtrent voedselverspilling. Restaurants kunnen hun voedseloverschot (waste) in de keuken minimaliseren wanneer zij verrassingsmenu’s samenstellen. Matchpoint is ook de intermediair in de stad die ondernemers in staat stelt maatschappelijk betrokken te ondernemen. Wat is mooier dan dit te combineren?

Zo is het concept Gastvrij Tafelen geboren: restaurants bieden dinerbonnen aan voor een heerlijk verrassingsmenu. De bonnen worden aangeboden aan cliënten van stichting Stadsring51, mensen die in een schuldsaneringstraject werken aan een oplossing voor hun financiële problemen. Deze mensen hebben zelf niet de mogelijkheid om uit eten te gaan, dankzij Gastvrij Tafelen kunnen zij echter toch eens genieten van een mooie verwenavond.

De aangesloten restaurants bieden de deelnemers een verrassingsmenu van meerdere gangen inclusief een aantal drankjes. Deelnemende restaurants zijn DimS eten en drinken, Leerhotel het Klooster, Happerij Tapperij, Stadscafé en Kroast.

12 april werd in restaurant Kroast door de horeca ondernemers de eerste bon overhandigd aan Dick van Maanen, directeur van Stadsring51.

“Het is geweldig om met Gastvrij Tafelen mensen met de allerdunste portemonnee een hart onder de riem te kunnen steken”, alsdus Dick van Maanen.

Gastvrij Tafelen is onderdeel van het project Keibewust033. Matchpoint Zinvol zaken doen heeft de mogelijkheid zich met Keibewust033 in te zetten voor het maatschappelijke thema van tegengaan van voedselverspilling middels een bijdrage van het Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling van Gemeente Amersfoort.