• Strijkkwartet met 'Mondriaans' op de achtergrond

    Meral Soydas (www.meralsoydas.nl)
  • De veilingmeester in actie

    Meral Soydas (www.meralsoydas.nl)
  • Inmiddels een hoger bedrag dan eerst aangekondigd !

    Meral Soydas (www.meralsoydas.nl)

Geweldige steun voor het Toon Hermans Huis

07-12-2017, 17:10 | Lezersnieuws | Jacqueline Jonk-den Daas

Rotary Club Amersfoort-Stad was één van vijf serviceclubs die aan de wieg stonden van het Toon Hermans Huis in Amersfoort. Om het Huis financieel te ondersteunen bij hun werk, heeft de club op 10 november een feestelijke avond georganiseerd met een gevarieerd programma: een melange van een driegangendiner, cultuur en een veiling. De veiling op deze avond was het sluitstuk van de internetveiling, waar objecten en diensten werden aangeboden.

Bij de ontvangst van de gasten zette het Nederlands Studenten Strijkkwartet de sfeervolle toon. Meer cultuur werd gebracht door toneelgezelschap Mare uit Bennekom met de eenakter: "Vertel me een verhaaltje".

Naast het welkomstwoord van voorzitter Dick ter Hofsté en de voorzitter van het Toon Hermans Huis, Jos Blijenberg, deelden bezoekers van het THhuis hun persoonlijke ervaringen o.l.v. Mevr. Chris Hagelen, coördinator van het THHuis.

Tijdens de veiling werd op diverse artikelen geestdriftig geboden onder aanmoediging van Aart Veldhuizen, notaris en geroutineerd gelegenheidsveilingmeester.

Drie schilderijen 'naar Mondriaan' geschilderd door de Rotaryleden, alsmede een sfeervolle impressie van de avond, geschilderd op locatie door Eveline Kooloos, gingen grif van de hand.

Aan het eind van deze geanimeerde avond kon na aftrek van de kosten een cheque van 16.000 euro worden overhandigd aan de voorzitter van het bestuur en de coördinator van het Toon Hermans, door Duco Brongers namens organiserende Rotaryclub Amersfoort-Stad.

Inmiddels is de definitieve opbrengst vastgesteld op 20.000 euro.

Hiermee is het THHuis in staat zijn focus te verleggen en meer zorg te bieden aan specifieke doelgroepen, zoals kinderen en werkenden.