• Aapje eet pepernoot

    DierenPark Amersfoort
  • Gezonde pepernoten

    DierenPark Amersfoort

Gezonde pepernoten voor apen in DierenPark Amersfoort

18-11-2016, 11:12 | Lezersnieuws | Hylke Steggerda

Sinterklaas en de pieten zijn weer in het land, dus wordt er volop met pepernoten gestrooid. Niet alleen de kinderen genieten van dit Sinterklaas-strooisel, maar ook de goudkopleeuwaapjes in DierenPark Amersfoort. Alleen andere pepernoten dan wij gewend zijn: "Gezonde lekkernijen: pepernoten gevuld met vitaminen en mineralen", vertelt dierverzorger Sander Drost.

"De pepernoten die de goudkopjes krijgen, bestaan uit 'tamarin cake'; een voedingsstof speciaal voor apen", legt dierverzorger Sander uit. "De pepernoten die wij eten, zijn slecht voor dieren. Deze cake krijgen de goudkopleeuwaapjes normaal ook, alleen nu speciaal gekneed in de vorm van de bekende pepernoot. De goudkoppen, die hun naam te danken hebben aan hun goudkleurige kop en haren die lijken op de manen van een leeuw, "houden duidelijk van het sinterklaasfeest; de pepernoten waren in een mum van tijd op."

Op zondag 27 september brengen Sinterklaas en de pieten hun jaarlijkse bezoek aan de Amersfoortse dierentuin en nemen dan naast lekkers voor de kinderen, ook cadeautjes mee voor de dierbewoners. Onder andere de tijgers en de olifanten worden verrast. "Dat zullen echter geen tamarin cake-pepernoten zijn, want daar zijn eigenlijk alleen goudkopleeuwaapjes dol op", besluit Sander.