• Giorgio Janmaat met zijn gewonnen medailles

Giorgio Janmaat officieus gekwalificeerd voor de Europese kampioenschappen taekwondo

21-02-2016, 14:30 | Lezersnieuws | Tommy Ruiling

Afgelopen week is taekwondoka Giorgio Janmaat van Taekwondo Amersfoort vertrokken naar Istanbul om deel te nemen aan de Turkish open en aan de European club championships. Op deze toernooien is het mogelijk om kwalificatie voor de Europese kampioenschappen senioren in mei te behalen en om punten te verzamelen voor de wereldranglijst.

Giorgio begon afgelopen zondag bij de Turkish open. In de voorrondes wist hij achtereenvolgens toplanden als Iran (10-2), Kazachstan (4-2) en Tunesië (12-8) te verslaan.

In de kwartfinale trof Giorgio het thuisland Turkije. Deze wedstrijd wist hij met 10-4 te winnen. In de halve finale won Giorgio met 3-1 van Azerbeidzjan. In de finale was Palestina de tegenstander. Deze partij ging lang gelijk op maar helaas wist zijn tegenstander vlak voor tijd toch een punt te scoren. Ondanks enkele goede pogingen kwam Giorgio net te kort voor de winst in deze partij. Een zilveren medaille voor Giorgio maar wel eentje met een goud randje!

Op donderdag gingen de European club championships van start.Het tweede kwalificatie toernooi deze week in Turkije voor de Europese Kampioenschappen. Hierin versloeg Giorgio in de eerste ronde Azerbeidzjan met 5-3. In de tweede ronde moest Giorgio aantreden tegen Turkije. In deze partij werd niet gescoord waardoor er een extra ronde werd gespeeld. De gene die als eerste scoort wint de partij. Giorgio wist dankzij een goed getimede stoot de winst veilig te stellen.

In de kwartfinale trof Giorgio wederom Turkije. Deze spannende wedstrijd wist hij vlak voor tijd om te zetten naar 7-6 winst nadat hij met 0-5 achterstond.

In de halve finale trof hij opnieuw Azerbeidzjan deze partij ging helaas met 0-2 verloren. De uitslag is enigszins controversieel omdat tijdens de wedstrijd bleek dat het elektronisch pantser van zijn tegenstander niet de hele wedstrijd aanstond. Ondanks de nederlaag een bronzen medaille voor Giorgio!

Door zijn zilveren en bronzen medaille heeft Giorgio Janmaat belangrijke punten gescoord voor zowel de wereld- als olympische ranglijst. Nog belangrijker is dat Giorgio Janmaat zich hiermee officieus gekwalificeerd heeft voor de Europese kampioenschappen in mei.