• Giovanni uit Italie

    Onbekend

Giovanni uit Italie zoekt gastgezin in Amersfoort

13-06-2018, 15:25 | Lezersnieuws | TA

Giovanni uit Italië zoekt een gastgezin in Amersfoort

Eind augustus 2018 is het voor verschillende buitenlandse studenten zover: ze komen naar Nederland voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. De 17-jarige Giovanni komt op 25 augustus naar Nederland met uitwisselingsorganisatie Travel Active en hij is ingedeeld in de provincie Utrecht. We weten al dat hij welkom is op ’t Atrium in Amersfoort. We zijn daarom op zoek naar een gastgezin in Amersfoort (of op fietsafstand) dat het leuk vindt om hem een warm thuis te bieden.

 

Giovanni stelt zich voor

Buon giorno! Ik ben Giovanni, 18 jaar en ik woon in een dorpje in het noorden van Italië. Ik woon daar samen met mijn ouders Barbara en Manuele en mijn zusje Anna van 16 jaar. Ik heb een goede band met mijn familie; we zijn hulpvaardig, open en respectvol naar elkaar toe en nemen belangrijke beslissingen door met z’n allen om te tafel te gaan zitten. Thuis hebben we best wel veel dieren, namelijk 4 honden, 3 paarden, 5 schildpadden en een kat, want mijn vader en zus zijn dol op paardrijden en mijn moeder wandelt graag met de honden.

Ik ben best sportief, want ik hou van zwemmen en heb dit vroeger op hoog niveau gedaan. Ook heb ik aan rugby en kickboksen gedaan, maar omdat studeren veel tijd kost, doe ik op dit moment niets, dus ik hoop dat straks in Nederland wel te kunnen doen. Twee keer per week heb ik drum en percussie les. Ik speel percussie voor 8 jaar en speel daarnaast ook in een lokale band.”

 

Bent u geschikt als gastgezin?

Veel gastgezinnen die deelnemen aan het programma zijn nieuwsgierig naar de leefgewoonten van iemand uit een ander land of vinden het leuk om ook hun eigen kinderen een stukje buitenlandse cultuur mee te geven. U draagt bij aan een onvergetelijke ervaring voor uw gezin, maar ook voor de internationale student die zijn/haar eigen horizon enorm verbreedt. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een Regio-coördinator van Travel Active.

 

Meer informatie?

Wilt u Giovanni, of een andere internationale student, een thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: 020 – 7372062 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org.