Graffiti-workshops voor jongeren Hogekwartier

18-04-2018, 09:20 | Lezersnieuws | Petra

Op zondag 22 april organiseert de Alliantie twee graffiti-workshops, speciaal voor jongeren woonachtig in Hogekwartier of in de directe omgeving hiervan. De workshops vinden plaats van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Er kan gekozen worden om er aan één mee te doen maar uiteraard ook aan allebei. De locatie is aan de voorzijde van de flat Leonorehof. Dit is de laatste grote flat naast sporthal Schuilenburg.

 

Program

Na een korte introductie van de graffiti-kunstenaars gaan de kids aan de slag op grote panelen die lange tijd blijven staan.

De workshopleiders leggen een aantal technieken uit en laten zien wat de beste volgorde is voor het maken van een echt graffiti kunstwerk. Een kleurexplosie, vloeiende lijnen, tekst, beeld; alles mag in deze graffiti workshop!

 

Bevordering samenhang in de wijk

Deze workshop is een van de acties die de Alliantie, vaak samen met haar partners organiseert, om de samenhang in de wijk bevorderen en begrip te tonen voor de overlast die de omwonenden ervaren van de bouwwerkzaamheden. Vorig jaar konden bewoners aan de Ariaweg genieten van een springkussen en ijscokar en in de winter werd voor de omwonenden een Warm Winter welkom georganiseerd.

 

De ontwikkeling Hogekwartier maakt onderdeel uit van het programma Amersfoort Vernieuwt.