• Plastic Soup begint op je stoep!

    Yvette van den Brand

Gratis gastlessen over de plastic soep op BSO's in omgeving Amersfoort

27-07-2016, 17:00 | Lezersnieuws | Yvette van den Brand

In samenwerking met Rotary Club Amersfoort Stad (RCAS) gaat de Plastic Soup Foundation gastlessen verzorgen op buitenschoolse opvangcentra en Summer Schools in en rond Amersfoort.

Tijdens de gastlessen leren de kinderen alles over de plastic soep en de gevolgen daarvan voor het milieu. Door middel van een interactieve presentatie worden ze betrokken bij het probleem. Daarnaast ontdekken de scholieren wat ze zelf kunnen doen om de plastic soep aan te pakken.

Plastic afval is een wereldwijd probleem. "Daar zijn veel mensen zich niet zo bewust van", vertelt RCAS voorzitter Ingrid Hermans-de Vin. "Met sponsoracties en activiteiten steunen we de Plastic Soup Foundation."

Medewerkers van BSO's of ouders van kinderen in opvang kunnen zich aanmelden voor een gastles via yvette@plasticsoupfoundation.org. De presentatie is geschikt voor alle leeftijden en duurt ongeveer een uur. Een gastles kan drie keer achter elkaar gegeven worden op dezelfde dag aan verschillende groepen. Vanaf september kunnen ook basisscholen en middelbare scholen zich aanmelden voor een gastles.