• Stadsgids Harald Ket is helemaal klaar voor Koningsdag!

    Amersfoortse Gidsen

Gratis Koningsdagwandeling: de Koninklijke Kilometer

08-04-2019, 21:01 | Lezersnieuws | Inge

Rondom Koningsdag organiseert Amersfoortse Gidsen de speciale wandeling De Koninklijke Kilometer, over de eeuwenlange relatie tussen de oranjes en onze stad.

“Oranje is het hele jaar door onze favoriete kleur, dus doen wij graag mee met de feestelijkheden met een gratis Koningsdagwandeling,” vertelt stadsgids Harald Ket. “We volgen de route die de koninklijke familie ook gaat wandelen en vertellen onderweg oranje anekdotes. Wie was de eerste prins van Oranje die hier logeerde? Welk familielid heeft hier gestudeerd? En wat is de relatie tussen de Mannenzaal en het koningshuis?”

De tour wordt aangeboden op 2e paasdag en 26 en 28 april. Niet op Koningsdag zelf? “Nee, dat gaat ons helaas niet lukken! Maar we doen wel op zondagmiddag nog een speciale Royal Tour, bij wijze van Afterparty. Met koffie en oranjegebak in de Mannenzaal!.”

De Koninklijke Kilometer wordt gratis aangeboden (vrijwillige bijdrage is welkom, maar niet verplicht) en start bij de Koninglinde in de Eemhaven (Hoek Smallepad / Koppelpoort). Wie mee wil, kan zich het beste vooraf aanmelden via www.amersfoortsegidsen.nl/koningsdag om zeker te zijn van een plekje.