GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman helpt raadsleden werven

25-01-2017, 22:20 | Lezersnieuws | GroenLinks Amersfoort

Tweede Kamerlid Linda Voortman (GroenLinks) komt naar Amersfoort om geïnteresseerde Amersfoorters enthousiast te maken voor de politiek. Haar bezoek maakt deel uit van een serie van drie bijeenkomsten die worden georganiseerd door GroenLinks Amersfoort.

Volgend jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. GroenLinks wil mensen met een groen en links hart helpen te onderzoeken of de Amersfoortse politiek iets voor hen is. Geïnteresseerden kunnen meedoen aan drie activiteiten onder de naam 'Zin in GroenLinks Amersfoort'.

Op dinsdagavond 31 januari neemt GroenLinks-raadslid Hiske Land deelnemers mee naar een gemeenteraadsvergadering in ons stadhuis. Hoe werkt de Amersfoortse arena? Over welke onderwerpen beslist de Raad? Welke spelregels zijn er?

Op woensdagavond 22 februari gaat het om debatteren en onderhandelen, belangrijke vaardigheden waarover een raadslid moet beschikken. GroenLinkser Bas Blauw, werkzaam op het ministerie van Buitenlandse Zaken, geeft uitleg. Natuurlijk wordt er ook geoefend.

Linda Voortman is aanwezig op woensdagavond 29 maart. Zij geeft een kijkje in de landelijke politiek. Hoe is het om in de politiek te werken?

Alle drie bijeenkomsten zijn in of vlakbij het stadhuis in Amersfoort.

Deelnemen? Opgeven kan per mail op NicolettevanHaastrecht@groenlinksamersfoort.nl of telefonisch op 06 3196 7828. Deelname kost 50 euro, maar wie alle drie avonden bijwoont krijgt 25 euro retour.