• Soesterhoffers nemen een kijkje op locatie

    Simon de Jong

Grote stap voorwaarts voor Soesterhof

08-07-2016, 10:30 | Lezersnieuws | Soesterhof

De duurzame woonwijk Soesterhof, die gebouwd zal worden op de Wagenwerkplaats, heeft een flinke stap gezet richting realisatie. Om woningen te mogen bouwen op de voormalige onderhoudswerkplaats van de NS, moet eerst het bestemmingsplan voor het terrein worden gewijzigd. Op 5 juli heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met de procedure, die uiteindelijk zal leiden tot een nieuw bestemmingsplan voor de Wagenwerkplaats. Ook een motie van D66 voor een versnelde procedure voor Soesterhof, werd aangenomen.

De toekomstige bewoners van Soesterhof hebben lang op dit besluit gewacht. Nu kunnen zij eindelijk aan de slag om hun droomwijk te verwezenlijken. Soesterhof is een collectief particulier initiatief. Dat wil zeggen dat de wijk door de toekomstige bewoners zélf wordt ontwikkeld. Zij worden daarbij geholpen door een externe begeleider, een architectenbureau en andere adviseurs. Samen gaan zij een ecologische wijk bouwen met veertig woningen, zowel koop als sociale huur, enkele gezamenlijke voorzieningen en veel ruimte voor groen.

Aan de basis van het nieuwe bestemmingsplan ligt het zogeheten 'Masterplan Wagenwerkplaats'. Het Masterplan is tot stand gekomen door een participatieproces, waarin omwonenden en betrokkenen hebben kunnen meedenken. Ook dit Masterplan is op 5 juli door de gemeenteraad goedgekeurd. Volgens het Masterplan zullen er op de Wagenwerkplaats 650 woningen verrijzen. Maar Soesterhof heeft de eer om als eerste te mogen bouwen. Wilt u zich aansluiten bij deze pioniers? Wees er dan snel bij. Er zijn nog slechts enkele woningen beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op: www.soesterhof.nl