• Rolf Delfos

    Roland van Tulder

Guldemond/Delfos & Friends bij Observant

01-02-2019, 07:57 | Lezersnieuws | Floor

Woensdag 13 februari staat er een bijzondere groep muzikanten op het podium bij Stadscafé de Observant. Toetsenist Karel Boehlee, drummer Danny Sahupala, bassist Boudewijn Lucas, percussionist Martin Verdonk, gitarist Lou Guldemond en saxofonist Rolf Delfos, musici uit Nederland, die hun sporen hebben verdiend bij binnen- en buitenlandse acts. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00.

De jongens kennen elkaar door het samenspelen in verschillende bands vanaf de jaren 80. Met deze groep spelen zij stukken van Lou’s CD That’s it! en daarnaast stukken van onder andere The Crusaders, David Sanborn en Larry Carlton.

Karel Boehlee is één van de beste Nederlandse (jazz)pianisten en is docent piano aan het Amsterdams Conservatorium en begeleidde 25 jaar lang de Belgische mondharmonica virtuoos Toos Thielemans. Danny Sahupala maakte deel uit van de legendarische fusionband Coopertest en is nog steeds als bandleider betrokken bij diverse acts. Boudewijn Lucas maakte deel uit van de latingroep Nueva Manteca en het Metropole Orkest. Lou Guldemond speelde in de groep Batida en tourde met Big, Black & Beautiful. Martin Verdonk is een percussionist die van alle markten thuis is. Hij maakte twee soloplaten en speelde o.a. met Steve Winwood en Incognito. Rolf Delfos is een bezige bij in de muziekwereld. Hij speelt in verschillende groepen waaronder de Houdini’s en Artvark, daarbuiten heeft hij een radioprogramma op Sublime FM. Delfos en Guldemond maken nu samen deel uit van de bigband Licks & Brains.

Ervaringen tot nu toe zijn dat het publiek vooral een feel good gevoel krijgt bij het luisteren en zien van deze groep: “Eindelijk weer eens muziek met een melodie en een lekkere ouderwetse groove”.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten. Entreekaarten zijn verkrijgbaar via www.observant.nl.

Entree € 5,00
Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl