• WinterparadIJS Amersfoort

    Cees Wouda

Help mee met het WinterparadIJS Amersfoort!

12-10-2017, 17:40 | Lezersnieuws | Stichting Eem on Ice

Deze winter kan er weer geschaatst worden bij het WinterparadIJS Amersfoort. Voor de vijfde keer wordt de schaatsbaan, welke meer dan 600 vierkante meter meet, op het Eemplein gebouwd. Dit jaar ligt het ijs er van vrijdag 24 november tot en met zondag 7 januari.

De schaatsbaan wordt volledig door vrijwilligers gerund. Een hechte groep met mensen van alle leeftijden en achtergronden die het mogelijk maakt dat ruim 20.000 bezoekers genieten van ijspret. In totaal zijn ruim 80 vrijwilligers betrokken bij dit evenement.

Het WinterparadIJS is op zoek naar mensen die deze winter mee willen helpen, want er is geen schaatsbaan zonder enthousiaste vrijwilligers. Er zijn veel verschillende taken, zoals kaartverkoop, schaatsuitgifte, toegangscontrole, horeca en ijsmeester. Daarnaast is er ondersteuning nodig bij de op- en afbouw.

Vrijwilligers die 16 uur per week of meer meedraaien ontvangen een kleine vergoeding, maar ook mensen die minder uren willen draaien zijn van harte welkom. Voor alle vrijwilligers wordt goed gezorgd met eten, drankjes, vrijkaartjes en natuurlijk een knallend eindfeest voor alle medewerkers.

Dit jaar wordt de baan nóg groter en wordt alles nog gezelliger gemaakt dan voorgaande edities. Benieuwd naar de plannen? Op dinsdag 31 oktober om 20:00 uur organiseert het WinterparadIJS een bijeenkomst voor iedereen die mee wil doen of interesse heeft bij Zandfoort aan de Eem (Eemlaan 100). Hier wordt alles verteld over de leuke plannen die voor dit jaar. Ook kunnen vragen gesteld worden. Geïnteresseerden sturen een berichtje naar vrijwilligers@eemonice.nl